При отриманні хабаря затримані начальник відділу ДАБІ та головний архітектор Василькова

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Vasilkov-vzyatka

Правоохоронними органами при отриманні хабаря затримані начальник відділу державної архітектурно-будівельної інспекції та головний архітектор Василькова.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Прокуратурою АРК разом з СБУ затримані при отриманні 300 тис. грн. начальник відділу державної архітектурно-будівельної інспекції та 10 тис. дол. головний архітектор міста», - написав Юрій Луценко.

Як зазначила прес-служба СБУ, затримані посадовці вимагали у місцевого жителя хабар за видачу документів на прийняття в експлуатацію приватного житлового будинку і не накладення штрафу за відсутність проектної документації.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри», Верховна Рада прийняла 22 березня Закон України, який дає можливість громадянам оформити індивідуальні житлові будинки та завершити процедуру введення в експлуатацію таких об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.