Держмолодьжитло напряму контролюватиме новобудову у Кременчуці через ФФБ

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kremin

У Кременчуці Держмолодьжитло створило Фонд фінансування будівництва з метою зведення у цьому місті у провулку Героїв Бреста нового десятиповерхового багатоквартирного житлового будинку. Підписання Договору про організацію спорудження нового об’єкта відбулося 13 вересня між Фондом «Держмолодьжитло», який визначено управителем ФФБ та ТОВ «АКБ-ЛІНК», який є забудовником вказаного об’єкту.

Під час укладання договору перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний наголосив, що залучення коштів до будівництва житлового об’єкта із застосуванням ФФБ створює додаткові умови для захисту коштів громадян, які інвестуються у будівництво, та посилить контроль державної установи за виконанням умов та строків здійснення будівельних проектів, по яких будуть створюватися ФФБ.

"Фонд «Держмолодьжитло» ще у 2013 році отримав ліцензію, що підтверджувала право створювати фонди фінансування будівництва з метою залучення коштів на будівництво житла. Перший ФФБ  Держмолодьжитло створило при будівництві житлового будинку в Полтаві, який згодом був успішно введений в експлуатацію. Такий спосіб залучення коштів на практиці довів, що є надійним інструментом створення умов для захисту коштів інвесторів у будівництво. Завдяки створенню ФФБ Держмолодьжитло змогло посилити контроль виконання умов та термінів реалізації цього будівельного проекту", - сказав Сергій Комнатний.

Представник забудовника зазначив, що у новому житловому будинку, що буде будуватись за участі щойно створеного ФФБ, буде 76 квартир, з яких 50% забудовник планує реалізовувати за державними житловими програмами для забезпечення житлом незахищених верств населення за ціною значно нижчою від реалізаційної ринкової.