Будівельні норми, гармонізовані з європейськими, відтепер застосовуватимуться на всіх об’єктах будівництва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
KMU

Кабінет Міністрів України 28 березня 2018 року прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку застосування будівельних норм, розроблених на основі національних технологічних традицій, та будівельних норм, гармонізованих з нормативними документами ЄС». Цією постановою розширено застосування будівельних норм, гармонізованих з нормами ЄС, при проектуванні всіх об’єктів, незалежно від класу наслідків, у тому числі, об’єктів зі значним класом наслідків СС3.

Про це порталу нерухомості «МЕтри» повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Щойно Уряд схвалив можливість застосовувати будівельні норми, гармонізовані з європейськими, до усіх об’єктів будівництва, у тому числі, до об’єктів зі значним класом наслідків СС3. Це, наприклад, житлові комплекси, торгово-розважальні центри та стадіони, школи та великі лікарні, вокзали та аеропорти, театри та музеї. Раніше щодо цих об’єктів діяли певні обмеження, які не дозволяли використовувати при їх проектуванні сучасні Єврокоди, гармонізовані згідно з вимогами про Асоціацію з ЄС. Тепер для цього немає жодних перепон», - сказав заступник міністра.

За словами Лева Парцхаладзе, такі зміни суттєво розширять можливості застосування сучасних будівельних норм при проектуванні, вдосконалять регулювання при організації процесів проектування та будівництва, а також посилять євроінтеграційні процеси в Україні.