Київська влада та активісти вимагають зупинити скандальне будівництво на Андріївському узвозі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
shashka

У Києві громадські активісти та Київська міська державна адміністрація вимагають зупинити будівельні роботи на скандальному об’єкті будівництва готельного комплексу на Андріївському узвозі, 14-16.

Зокрема, громадські активісти 11 квітня на знак протесту проти будівництва багатоповерхівки на Андріївському узвозі захопили кран на будівельному майданчику й запалили там димову шашку.

Київська влада підтримує вимоги активістів. Так, заступник столичного міського голови Олександр Спасибко заявив, що КМДА вимагає зупинити будівництво вказаного об’єкту до розгляду проекту на містобудівній раді.

«Міська влада, мер неодноразово зверталися до представників забудовника з вимогою представити проект будівництва цього готельного комплексу для обговорення на містобудівній раді за участю громадськості. Андріївський узвіз – це комплексна пам’ятка містобудування, а земельна ділянка за адресою: Андріївський узвіз, 14-16 входить до охоронної зони обʼєкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. І ми вдячні за контроль і звернення громадськості. Історія забудови цієї ділянки розпочалась ще в 2005 році, проектом було передбачено будівництво готельного комплексу із закладами громадського харчування та паркінгом висотністю 4 та 7 поверхів. Тепер забудовник повинен невідкладно призупинити це будівництво. Позиція влади і реакція на велику кількість звернень громади щодо будівництва готелю на Андріївському узвозі – це зупинення підготовчих та будівельних робіт і обов’язкове проходження містобудівної ради», – зазначив Олександр Спасибко.

Заступник голови КМДА також повідомив про проведені перевірки, які підтвердили порушення вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності.

Окрім того, як наголосив Олександр Спасибко, до безвідповідальних забудовників повинні бути застосовані належні правові заходи, щоб припинити хаотичну забудову столиці. І жодних винятків не повинно бути, незважаючи на фінансові важелі чи політичні зв’язки забудовників.

«Поки справа знаходиться в судах, вимагаємо надати архітектурне рішення проекту будівництва на розгляд містобудівної ради. Жодних будівельних робіт до проходження містобудівної ради забудовник не повинен вести», – підкреслив Олександр Спасибко.