Забудовник ЖК «Чайка» заявляє про тиск з боку силових структур

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Omoks

Найбільша будівельна компанія Київської області ТОВ «ОМОКС», яка є забудовником житлового комплексу «Чайка», потерпає від тиску з боку силових структур. Про це 12 квітня під час прес-конференції заявив керуючий власник девелоперської компанії «ОМОКС» Олексій Кулагін.

За інформацією, яку озвучила під час заходу адвокат Катерина Ковалевська, починаючи з весни 2017 року, в компанію «ОМОКС» регулярно надходили численні запити від правоохоронних органів, пов'язані з наданням інформації щодо виконання зобов'язань пайової участі. Всі запитувані документи «ОМОКС» надавав негайно. У серпні - вересні 2017 року СБ України в банках, де обслуговується компанія, вилучила документи товариства та контрагентів. У листопаді 2017 року Головним слідчим управлінням СБУ в приміщеннях компанії «ОМОКС» та в квартирах керівників, з грубими порушеннями норм КПК, були проведені обшуки з вилученням документів і техніки, які не мала відношення до предметів ухвал.

«В продовження подій, 5 квітня 2018 року Олексієм Кулагіним по пошті було отримано повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення від Генеральної прокуратури України. При цьому, повідомлення, яке відповідно до чинного законодавства України мало бути вручено в день його складання, а це 30 березня, було фактично відправлено лише 2 квітня. Апелюючи даними грубими порушеннями, Олексій Кулагін має законне право не вважати себе підозрюваним, проте він не відмовився вкотре бути допитаним в якості підозрюваного та не скористався своїм конституційним правом відмовитись давати показання, оскільки вважає дії співробітників СБУ не кваліфікованими, а підозри сфабрикованими», - наголосила Катерина Ковалевська.

Олексій Кулагін вважає, що звинувачення за сфабрикованою проти нього та його компанії кримінальною справою є абсурдними.  У якості підтвердження власник «ОМОКС» навів частину сформульованих генеральною прокуратурою звинувачень: «Кулагін Олексій Володимирович, в своїх злочинних цілях, за власні кошти, створив інженерну інфраструктуру на сотні мільйонів гривень і потім злісно, але безоплатно, передав  всю інфраструктуру державі, чим наніс обдарованій державі збитків на десятки мільйонів».

Керуючий власник девелоперської компанії «ОМОКС» звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, з питанням вжиття заходів щодо недопущення Головним слідчим управлінням СБУ та Генеральною прокуратурою неправомірних дій у відношенні до себе та своєї компанії.