Для системного перегляду нормативної бази в будівництві Мінрегіон створить робочу групу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
brdo-me3.com.ua

За участю Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Офісу ефективного регулювання (BRDO) буде створена постійно діюча робоча група для планування та контролю за виконанням системного перегляду нормативних документів у будівництві.

Про це на відкритій галузевій нараді BRDO «Безпечність будівельних споруд: проблеми застарілої нормативної бази та фальсифікату в будівництві» повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Ми повністю підтримуємо створення профільної робочої групи. Вона буде займатися переглядом застарілої нормативної бази та напрацює перелік необхідних норм, які потрібно оновити в першу чергу. Крім цього, одним з її першочергових завдань буде напрацювання механізмів відновлення дієвого контролю та нагляду за ринком будівельних виробів. Потрібно і порушувати проблемні питання, які є, і давати конкретні пропозиції, щоб був конструктив. Я пропоную, щоб ці засідання були публічними та інформація була відкрита», - сказав заступник міністра.

За словами Лева Парцхаладзе, це сприятиме розвитку будівельної галузі та прискоренню євроінтеграційних процесів в Україні.

До складу робочої групи увійдуть представники Українського Центру Сталевого Будівництва, технічних комітетів, базових організацій з науково-технічної діяльності, профільних громадських організацій, бізнес-асоціацій та інші. На думку заступника міністра, до цієї роботи мають обов'язково приєднатися представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, як відповідального органу, якому підпорядковується Національний орган стандартизації (НОС).

Серед першочергових завдань робочої групи планується опрацювання переліків:

- чинних СНіПів та СНів з метою визначення пріоритетності їх перегляду або відміни;

- чинних ДБНів, прийнятих до 2010 року, з метою визначення пріоритетності їх перегляду;

- національних стандартів з питань будівельної продукції та робіт з метою визначення пріоритетності їх перегляду;

а також підготовка Плану роботи на 2018-2020 роки з приведення національних стандартів, гармонізованих з Єврокодами, у відповідність з чинними в ЄС, та стандартів, на які є посилання в Єврокодах.