Реанімують будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
4568

Створена робоча група щодо питань будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги (ВКАД) навколо Києва за участю представників Міністерства інфраструктури України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), КК «Київавтодор», Київської міської та Київської обласної державних адміністрацій та інших.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва залишається одним із стратегічно важливих проектів для всієї країни. Адже це потужний розвиток інфраструктури і посилення транзитної функції України. Тому зараз відновлено роботу в цьому напрямку. Створена відповідна робоча група, яка буде активно займатися розв’язанням проблемних і нагальних питань проектування та будівництва Великої кільцевої дороги. До її складу увійшли представники Мінінфраструктури, Мінрегіону, Укравтодору, КМДА, КОДА та інші», - сказав він.

За словами Парцхаладзе, будівництво Великої кільцевої дороги вирішить низку важливих проблем, зокрема, розвантажить Київ від транзитного транспорту, зменшить щорічні витрати на відновлення та ремонт доріг, розвантажить в’їзди та виїзди зі столиці, зменшивши кількість заторів, а також покращить розвиток інфраструктури Київської області та зробить її інвестиційно привабливою.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк відмітив, що на даний момент першочерговими питаннями є фінансування, стадія готовності проекту та ситуація з документацією щодо землевідводу. «Розглядається 3 варіанти фінансування будівництва Великої кільцевої автодороги навколо Києва: за рахунок держбюджету, залучення міжнародних інвесторів або на умовах концесії», - зазначив Лавренюк.

Також для успішної реалізації проекту необхідно внести зміни до раніше прийнятих рішень на державному та регіональному рівні, провести інвентаризацію земельних ділянок і майна у зоні ВКАД, визначити та забезпечити фінансування проектів за чергами.

Планується, що першою чергою будівництва ВКАД стане ділянка від автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп до автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса, протяжність якої 35,2 км. Орієнтовна вартість будівництва цієї ділянки дороги становить 400 млн у. о., запланована реалізація протягом 2018-2021 років. Наразі готовність проектної документації на будівництво цієї першої черги дороги складає 96%.