Цьогоріч планується розпочати будівництво 800 сучасних медамбулаторій у регіонах України

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

У 2018 році у різних регіонах України планується розпочати будівництво близько 800 сучасних медамбулаторій.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на всеукраїнській конференції «Доступність та якість медичного обслуговування у сільській місцевості: сьогодення та перспективи. Погляд регіонів».

«Мінрегіон вже розробив типові проекти будівництва сучасних медамбулаторій в сільській місцевості. Є варіанти на 1-2, 3-4 та 5-7 лікарів, з житлом для них та без нього. Також розроблені планувальні рішення та посібник з усіма рекомендаціями - повним описом того, які мають бути фундаменти, стіни, перегородки, підлога, вимоги до внутрішнього оздоблення, санітарно-гігієнічні вимоги тощо. У цьому році планується розпочати будівництво близько 800 сучасних медамбулаторій в регіонах і в наступних роках продовжуватимемо надалі розбудовувати ці мережі. Сподіваюся, що вже з осені у регіонах почнуть відкриватися сучасні медичні заклади», - сказав заступник міністра.

Для зручності регіонів Мінрегіон також розробив алгоритм поетапності реалізації проекту та детальний план будівництва сучасних медамбулаторій. Так, спочатку області повинні сформувати, погодити в Міністерстві охорони здоров’я України і затвердити спроможні мережі надання первинної медичної допомоги, потім підготовчі етапи, розроблення та затвердження проектно-кошторисної документації та етап будівництва і закупівлі обладнання. Наразі майже всі регіони завершили погодження спроможних мереж у МОЗ.