Столична влада та забудовники разом попереджатимуть конфлікти на будмайданчиках

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
KMDA

Влада Києва, забудовники та поліція підписали Меморандум про співпрацю із метою попередження конфліктів між забудовниками та мешканцями столиці. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Меморандум підписали Київський міський голова Віталій Кличко, начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко,  голова Управління патрульної поліції у м. Києві  Юрій Зозуля та представники будівельної галузі столиці. З боку будівельників Меморандум підписали очільники найбільших будівельних компаній столиці: «Київміськбуд», «Житлоінвест-УКБ», «УкрБуд», «UDP», «Інтеграл-Буд», ПБГ «Ковальська», «ГЕОС», «Нова Слобідка», «Фундамент», «Сіті-1 девелопмент», «Столиця Груп».

«Наше завдання – зробити так, щоб не виникало конфліктних ситуацій на будмайданчиках, щоб всі гострі питання вирішувалися за круглим столом, щоб закону дотримувалися всі, щоб Київ розвивався. Сподіваюсь, цей Меморандум зніме напругу, яка виникла в останні дні в столиці через конфлікти на будівництвах», – зазначив мер столиці Віталій Кличко.

Сторони домовились, що забудовники не пізніше, ніж за 60 днів до дня початку будівництва, проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями прилеглих до будівництва житлових будинків; не пізніше, ніж за 10 днів до дня початку забудови, розміщують біля воріт на будівельному майданчику інформаційний стенд із докладною інформацією про проект будівлі, отримані документи на користування земельною ділянкою, проведення підготовчих і будівельних робіт.

Також забудовники мають відмовитися від залучення приватних охоронних компаній.

Головне управління Нацполіції у Києві та управління патрульної поліції, згідно з Меморандумом, визначають окремий номер телефону в режимі «гарячої лінії» для звернень громадян щодо можливих питань чи подій, які виникають під час будівництва на території міста. Поліція також забезпечить захист об’єктів будівництва, у разі підтвердження законності проведення будівництва на них.