У квітні найдешевшу вторинну квартиру Києва продали за 22 тис. дол.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
bagatopoverhivka

У квітні найбюджетнішом варіантом купівлі на вторинному ринку житла Києва стала 1-кімнатна квартира площею 31 кв. м, на вул. Райдужній у Дніпровському районі столиці, яку придбали за 22 тис. дол.  Такі дані оприлюднила агенція нерухомості «Благовіст».

Як зазначили у агенції, у цьому році протягом квітня обсяг інвестицій в нерухомість столиці склав еквівалент 17 млн. 570 тис. дол. США, що на 9% більше показників березня.

Сегмент до 50 тис. дол. в квітні зайняв частку 37% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися 1-2-кімнатні квартири, переважно в Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському районах столиці.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими в квітні, стали 1-кімнатні квартири: площею 31 кв. м, на вул. Райдужній (Дніпровський р-н), яку придбали за 22 тис. дол. та площею 35 кв.м по вул. Вишгородській (Подільський р-н), продана за ціною 24 тис. дол.

Також в даній категорії можна було придбати, зокрема, 2-кімнатну квартиру по вул. Касіяна (Голосіївський р-н) площею 50 кв.м вартістю 38 тис. дол. та 2-кімнатну квартиру по вул. Златоустівській (Шевченківський р-н), площею 54 кв.м за ціною 50 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 42% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому та Печерському районах Києва. Нежитловий фонд і вдома склали по 1%, квартири – 98% в даній категорії.

За 53 тис. дол. була продана 3-кімнатна квартира площею 62 кв.м на просп. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н). 2-кімнатну квартиру площею 60 кв.м по вул. П. Мирного (Печерський р-н) придбали за 60 тис. дол.

У верхній частині сегмента можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру по вул. А. Барбюса (Печерський р-н), площею 65 кв. м, за ціною 100 тис. дол.

З об'єктів нежитлового фонду, в позначених цінових рамках було придбано комерційне приміщення по вул. Завальній (Дарницький р-н), площею 74 кв.м за ціною 98 тис. дол.

Будинок в с. Погреби (Броварський район), площею 150 кв.м, дістався новому власнику за 60 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками квітня склала 21%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Дарницькому, Печерському та Шевченківському районах. Нежитловий фонд та будинки зайняли по 2% в даному сегменті, квартири – 96%.

Тут можна було придбати, наприклад, 3-кімнатну квартиру по вул. Антоновича (Голосіївський р-н), площею 70 кв.м, вартістю 104 тис. дол., 3-кімнатну квартиру в житловому комплексі по вул. Вишгородській (Подільський р-н), площею 102 кв.м за 107 тис. дол., а також 2-кімнатну квартиру по вул. Саксаганського (Голосіївський р-н) площею 90 кв.м за ціною 150 тис. дол.

За будинок в с. Хотянівка (Вишгородський район), метражем 120 кв.м, покупці заплатили 105 тис. дол.

Найдорожчими об'єктами даної категорії стали: квартира в будинку старої забудови по вул. Грушевського (Печерський р-н), площею 80 кв. м, вартістю 225 тис. дол. та офіс по вул. Воздвиженській (Подільський р-н), площею 162 кв.м, вартістю 250 тис. дол.