У Києві на ремонт житлового фонду витратять 869 млн грн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Goloseevo

У Києві в 2018 році на поточний і капітальний ремонт житлових будинків витратять 869 млн. грн. Про це під час засідання Колегії Київської міської державної адміністрації повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко.

Зокрема, за словами Дмитра Науменко, на проведення поточного ремонту та підготовку житлових будинків до опалювального сезону буде спрямовано понад 265 млн грн. Це кошти з тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій, який сплачують кияни, у частині складової «Поточний ремонт».

«У рамках тарифу за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у частині поточного ремонту планується використати понад 265 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на ремонт 1187 покрівель, ремонт внутрішніх систем теплопостачання, гарячого та холодного водопостачання у більш як 8 тисячах будинків. Також увага приділятиметься ремонту систем електропостачання, у зв’язку зі збільшенням загальної потужності побутових електроприладів у квартирах», – зазначив він.

Керівник Департаменту також заявив, що в межах програми соціально-економічного розвитку на поточний рік районні у місті Києві державні адміністрації спрямують понад 604 млн грн на виконання капремонту 2129 об’єктів: 204-х покрівель, 226-и сходових клітин, 224-х внутрішньобудинкових систем, 92-х фасадів, більше сотні дитячих майданчиків тощо. Ще на 647 об’єктах виконають інші ремонтні роботи.