Держархбудінспекція вимагає зупинити будівництво скандальної новобудови в Святошинському районі столиці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
proty

Департамент ДАБІ міста Києва наказав ТОВ «ІБК «Центробуд» припинити будівництво на перетині вул. Львівської та вул. Живописної в Святошинському районі столиці. Проект будівництва не відповідає ДУО і нормативам і до усунення всіх порушень зведення будинку заборонено.

Про це повідомило видання «Столична нерухомість» з посиланням на розпорядження департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції Києва.

Під час позапланової перевірки будівництва житлового будинку були виявлені суттєві порушення, зокрема: кількість паркомісць не відповідає виданим містобудівним умовам і обмеженням; поверховість будівлі не відповідає проектній документації; мешканці не забезпечені школами і дитсадками; мінімальна відстань від проїзної частини до в'їзду до паркінгу значно менше, ніж передбачено відповідною ДБН та ін.

Раніше, місцеві жителі Святошинського району столиці, розгорнули громадську кампанію за повернення вказаній ділянці законний статус зеленої зони, визначений у Генеральному плані міста Києва до 2020 року, та заборону будівництва на ній будь-яких багатоквартирних громадсько-житлових або торгово-розважальних комплексів.