Вторинне житло Києва: цінове падіння триває

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyiv

У Києві спостерігається повільне здешевлення вторинного житла. Зокрема, у травні 2018 року ціни на вторинному ринку столиці знизилися на 0,3%. Всього за останніх 12 місяців цінове падіння склало 7,4%.

Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром Компанії «Олімп Консалтинг».

За інформацією компанії, на вторинному ринку Києва середня вартість квадратного метру за підсумками травня цього року склала 991 $.

Найвищими ціни на житло, що було у використанні, залишаються у Печерському районі, де квадратний метр оцінюється у середньому  в 1693 $ за кв. м. А також у Шевченківському, з цінами на житло такого ж класу 1054 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло коштує близько 784 $ за квадратний метр, а у Дніпровському – 855 $. Дещо вище оцінюється житло у Дарницькому районі - 861 $ за кв. м.

У деяких районах правобережної частини Києва можна знайти житло з аналогічними цінами. Зокрема, вторинне житло у Святошинському районі в середньому оцінюється у 859 $ за кв. метр. Дещо вище ціни у Солом’янському районі - 907 $ за кв. м.,  Подільському – 958 $ за кв. м. та  Голосіївському - 964$. У Оболонському районі вторинне житло коштує 979 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.