Ашан тимчасово закрив супермаркет в ТРЦ Магелан в зв'язку зі штурмом

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Ashan

Компанія Ашан Рітейл Україна, що входить до складу французького Auchan Holding, закрив свій супермаркет в ТРЦ Магелан до 10 червня через "нестабільну ситуацію в торговому центрі". Про це повідомило інформаційне агентство ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу Ашана.

"Супермаркет не працює, і не буде працювати до неділі, 10 червня, включно. В останні дні ситуація дійсно була дуже нестабільною. Незважаючи на те, що закриття завдає нам економічних втрат, ми прийняли рішення закрити магазин до повної стабілізації ситуації. У нашому пріоритеті - безпека клієнтів і співробітників ", - заявили в Ашан Рітейл Україна.

У компанії додали, що рішення про відкриття або продовження терміну закриття торгової точки буде прийматися ближче до 10 червня.

ЛІГАБізнесІнформ нагадало, що 1 червня невідомі в масках увірвалися в київський ТРЦ Магелан і заблокувалися всередині. Керівництво ТРЦ вважає, що замовником захоплення будівлі є АТ Сбербанк (дочка Сбербанку РФ), який "всупереч забороні суду перереєстрував право власності на частину приміщень Магелана.

Згідно з даними Єдиного держреєстру судових рішень, 25 травня 2018 року Верховний Суд України скасував рішення Київського апеляційного госпсуду (від 13.03.2018) та Господарського суду Києва (від 29.12.2017) про заборону Сбербанку користуватися приміщенням в ТРЦ Магелан.

У вересні 2011 року між Сбербанком і Край Проперті були укладені угоди про відкриття кредитної лінії на суму $ 51,167 млн і відновлювальної кредитної лінії на $ 5 млн. Як забезпечення договорів банк передав Край Проперті в іпотеку майновий комплекс, що складається з нежитлової будівлі, розташованої в ТРЦ, загальною площею 28,5 тис. кв. м.