Скління балконів та лоджій дозволять вже при проектуванні будинків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України запропонувало дозволити скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків. Відповідна норма міститься у новому проекті ДБН В.2.2-15-20ХХ «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення».

Про це порталу нерухомості «МЕтри» повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні відповідно до діючих норм скління балконів вище 3-го поверху не допускається, через що більшість жителів таких квартир виконує це самостійно, що спотворює зовнішній вигляд будинків. Крім того, часто окрім самого скління, розширюють площу балкону і перетворюють їх на жахливі прибудови. Тому у новому проекті ДБН ми вводимо норму, яка дозволяє скління балконів та лоджій при проектуванні будинків», - сказав заступник міністра.

Відповідно до нових змін, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчиняються на бік балкона.

За словами Лева Парцхаладзе, це запобігатиме самовільному склінню балконів, покращить зовнішню естетику будинків та дозволить розширити можливості пожежної безпеки жителів.