Ашан відновив роботу у захопленому російським Сбербанком ТРЦ Магелан

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Ashan

Станом на 11 червня ситуація в ТРЦ Магелан повернулася до робочої. Всі магазини, що орендують в будівлі приміщення, включно з супермаркетом «Ашан», відновили роботу.

Як повідомляє інформаційне агентство ЛІГАБізнесІнформ, АТ Сбербанк (дочка Сбербанку РФ) переписав на себе приміщення площею близько 28 500 кв м з 29 500 кв м усього ТРЦ та зайняв весь об’єкт. Орендарям надіслано повідомлення про необхідність підписати договори оренди з новою юридичною особою. Власники магазинів наразі вагаються.

В компанії Край Проперті заявили, що намагатимуться повернути собі контроль над ТРЦ Магелан. Крім того, частина приміщень (зокрема, інженерні системи) досі належать ДП Край Проперті. Також ДП Край Проперті надсилає орендарям приміщень ТРЦ Магелан листи з вимогою сплати саме їй орендної плати.

Нагадаємо, 1 червня невідомі в масках увірвалися в київський ТРЦ Магелан і заблокувалися всередині. За повідомленнями ЗМІ, замовником захоплення будівлі є АТ Сбербанк, який перереєстрував право власності на частину приміщень Магелана. В зв’язку з цими подіями компанія Ашан Рітейл Україна, що входить до складу французького Auchan Holding, закрила свій супермаркет в ТРЦ Магелан до 10 червня.