Мінрегіон покращує відбір житлових об′єктів за програмою Доступне житло

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Громадяни України в рамках державної програми доступного житла отримають можливість самостійно обирати житловий об’єкт фінансування або новозбудований об’єкт. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Мінрегіон вже підготував проект постанови Кабміну про внесення змін до Порядку забезпечення громадян доступним житлом та Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, якими вдосконалюється процедура відбору житлових об′єктів.

Після прийняття Урядом зазначених змін, міністерство продовжить роботу з реалізації програми будівництва (придбання) доступного житла.

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри» Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що реалізація держпрограм «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування», що знаходяться у  компетенції Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву не відповідають вимогам часу та не задовольняють потреби тих, хто дійсно потребує вирішення житлового питання.

За словами Віце-прем’єра, всі  ініціативи щодо зміни цих програм, які були закладені у Стратегії розвитку Держмолодьжитла, так і не були виконані установою. Лише під тиском міністерства вдалося для АТОшників та переселенців добитися держпідтримки зі сплати до 50% вартості житла.

Геннадій Зубко вважає за необхідне спростити та полегшити доступ до державного кредитування, забезпечити прозорість та усунути  корупцію, розширити коло учасників і кредитні можливості за рахунок залучення державних банків, забезпечити ефективне використання державних коштів замість витрачання їх на утримання і обслуговування Держмолодьжитла.

Довідково

Законом України про Держбюджет на 2018 рік передбачено фінансування за бюджетною програмою за КПКВК 2751190 «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» в обсязі 100,0 млн гривень.

Механізм реалізації цієї програми визначено Порядком забезпечення громадян доступним житлом, затвердженим постановою Кабміну від 11.02.2009 № 140.

Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла, затверджено постановою Кабміну від 29.02.2012 № 193.