Профільний комітет ВРУ пропонує передбачити в Держбюджеті 2 млрд. грн. на житлові програми

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
комітети

Комітет Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму  наголошує на необхідності відновлення фінансування державних житлових програм та пропонує передбачити на це 2 млрд. грн. у Державному бюджеті на 2017 рік. Відповідні пропозиції парламентський Комітет виклав у зверненні до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У Комітеті наголошують, що в умовах складної економічної ситуації перед державою постало ряд питань соціального та економічного характеру, ігнорування яких гальмує розвиток країни та віддаляє її від омріяного європейського рівня життя. Одним з таких питань залишається забезпечення власним житлом молодих сімей, які є рушійною силою розвитку України. Вирішити це питання покликані державні програми доступного житла та пільгового молодіжного кредитування.

Водночас, як зазначають у Комітеті ВРУ, протягом останніх трьох років реалізація даних програм знаходиться під загрозою зриву саме через їх постійне недофінансування з державного бюджету.

«Реалізація вищевказаних програм допоможе вирішити ряд соціально важливих проблем та дозволить: громадянам, які не можуть «подужати» ринкові ціни на житло – вирішити житлове питання; державі – зменшити свої житлові зобов’язання та зберегти довіру громадян; будівельній галузі – прискорити розвиток житлового та житлово-комунального сектору економіки, збільшити об’єми будівництва в країні в цілому та не допустити зменшення робочих місць, а також забезпечити залучення інвестицій у цю сферу», - йдеться у зверненні.

Враховуючи наведене, парламентський Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує відновити фінансування державних житлових програм та при розгляді проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачити видатки на програму доступного житла в обсязі 1 млрд. грн., а також на програму пільгового молодіжного житлового кредитування в обсязі 1 млрд. грн.