Суд зобов’язав забудовників знести будинок ЖК "Перспектива" у Деснянському районі столиці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
JKPerspektiva

Господарський суд міста Києва визнав багатоквартирний будинок житлового комплексу «Перспектива» в Деснянському районі Києва за адресою вул. Теодора Драйзера, 40 об'єктом самочинного будівництва.  Також суд зобов'язав компанії ТОВ «Глобал Строй-3», ТОВ «Укрсоцбуд» та ТОВ «Кіевмонтажстрой» знести цей об'єкт.

«Земельна ділянка по вул. Т. Драйзера, 40 була надана Деснянській районній у м. Києві державній адміністрації у постійне користування для добудови об'єкта незавершеного будівництва загальноосвітнього навчального закладу», - йдеться в рішенні суду.

Суд взяв до уваги, що в 2007 році дана земельна ділянка, площею 2,464 га була відведена міською владою під будівництво середньої загальноосвітньої школи.

У 2013 році прокуратура Деснянського району звернулася до госпсуду, щоб повернути цю ділянку землі громаді міста. Суд прийняв рішення не віддавати землю Київській міській раді, а передати її ТОВ Глобал Строй-3 для подальшої добудови школи. З цією метою було укладено новий інвестиційний договір. Однак, як згодом з'ясувалося, компанія порушила його умови і почала будівництво житлового об'єкта.

В результаті госпсуд зобов'язав вищевказані компанії знести об'єкт як самовільно збудований, оскільки будинок був зведений на земельній ділянці, призначеній для добудови незавершеної школи, і привести цю ділянку в початковий стан.