Найближчі 20 років у Києві будувати житло планують лише на правому березі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
genplan

Відповідно до нового розробленого Генерального плану Києва, який ще має бути затверджений Міністерством культури, а потім Київрадою, найближчі 20 років будівництво нового житла дозволятимуть лише на правобережній частині міста. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив керівник комунальної організації "Київгенплан" Сергій Бронецький.

«Ущільнювати існуючу забудову більше неможливо. Цього не дозволяють ні жителі, ні будівельні норми. Будувати житло в найближчі 20 років планується на правому березі, на наявних вільних територіях, у тому числі, зайнятих закинутими промисловими підприємствами. Це, наприклад, території на Теремках-3, вулиці Північній, Виноградарі», - наголосив Сергій Бронецький.

Таким чином буде ліквідовано дисбаланс, який склався у місті, коли 40 % населення проживає на лівому березі Дніпра, а їздить на роботу на правий.  «Доведеться обмежити зведення житла на лівобережжі. Там можна буде звести будинки тільки на Осокорках Центральних, Південних і в промзоні вздовж вулиці Закревського. Це допоможе вирішити транспортну проблему не будівництвом мостів, а тим, що киянам не доведеться їздити на роботу через річку», - додав керівник КО «Київгенплан».