Елітний бізнес-центр столиці "Парус" змінює власника

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
parus1

Крупний український бізнесмен Дмитро Фірташ продає мажоритарну частку в одному з найдорожчих київських бізнес-центрів «Парус». Про це повідомляє ІАП «Столична нерухомість» з посиланням на видання «Новий час».
Зокрема, наводяться слова Бориса Краснянського, керуючого активами компанії Фірташа Group DF. «Такий варіант розглядається, але я б не хотів вдаватися в деталі до завершення процесу», – сказав він, відмовившись озвучувати подробиці угоди, як і ім'я покупця.

Станом на 2013 рік, згідно з даними порталу «Наші гроші», «Парусом» володіли в рівних частинах компанія «Передові технології плюс» (через кіпрську «Бовалон Інвестмент») Фірташа і «Мандарин Плаза» Вагіфа Алієва.

Про майбутню зміну власника «Паруса» знають і в «Мандарин Плазі», але і там детальніше коментувати цю інформацію відмовилися, відзначивши лише, що для «Мандарин Плази» нічого не змінюється, компанія зберегла свою частку у «Парусі».

Аналітики оцінюють поточну ринкову вартість «Паруса» в 85-110 млн. доларів, а угоду – в 40-50 млн. доларів. Вони також відзначають, що новим власником бізнес-центру, швидше за все, стане місцевий, а не іноземний інвестор. Крім того, деякі експерти припускають, що ця угода може мати політичний підтекст, і часткою в «Парусі» Фірташ поступається в рамках якихось «взаємозаліків».

Довідка: Бізнес-центр «Парус» належить до категорії класу А. Розташований в діловому центрі Києва, на перетині з бульваром Лесі Українки по вулиці Мечникова, 2. Цю 33 поверхову будівля площею 75 тис. кв. м. (корисна площа 56 тис. кв. м.) було введено в експлуатацію в 2007 році. Інвестиції в будівництво склали близько 500 млн. грн. Ще до введення в експлуатацію власник будівлі підприємець Вагіф Алієв продав частку в об'єкті Дмитру Фірташу за 300 млн. доларів. Хоча за деякими оцінками сума угоди була в два рази вищою. У підсумку, новий власник отримав понад 50% власності у БЦ «Парус».