Всі переселенці – вояки АТО отримають житло вже в цьому році

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
IMG_0737

Учасники Антитерористичної операції, які є внутрішньо переміщеними особами, отримають житло від держави вже в 2018 році. Про це повідомив керівник комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Можу впевнено сказати, що вже в цьому році внутрішньо переміщені особи, які воювали в АТО, отримають житло. Це результат роботи нашого комітету, яким ми пишаємося», – сказав Олександр Третьяков.

Як зазначили у прес-службі Парламентського Комітету, в Державному бюджеті України на 2018 рік Міністерству соціальної політики України передбачено окрему бюджетну програму для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО та визнані учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни III групи. На її виконання початково були передбачені видатки у 25,0 млн гривень.

Необхідність започаткування такої бюджетної програми була зумовлена тим, що учасники АТО з числа внутрішньо переміщених осіб, які з об’єктивних причин не можуть повернутись у свої домівки на окупованій території, не мали можливості на підставі чинного законодавства ставати на квартирний облік для поліпшення житлових умов та отримати житло.

Станом на липень 2018 року з’ясувалось, що для виконання програми додаткова потреба в коштах склала 16,7 млн гривень. Тому розпорядженням Кабінету Міністрів України збільшено бюджетні призначення ще на 16,7 млн гривень для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО.