На Подолі дозволили будівництво офісної висотки

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
МУО1-1

Департамент містобудування і архітектури КМДА дозволив у Києві нове будівництво на перетині вулиць Верхній Вал, Кожум’яцької та Вознесенського узвозу з умовною висотою від 26,5 до 73,5 м при максимально дозволених 27 метрах у цьому районі. Про це, з посиланням на офіційні документи, повідомило видання «Наші гроші».

У січні цього року департамент видав містобудівні умови та обмеження (МУО) для проектування будівництва офісних споруд та бізнес-центру з підземним паркінгом. Замовником МУО є ПАТ «Фінансово-промислова група «Атіка» і ТОВ «Феліксія».

Відповідно до МУО, умовна висота будівлі становитиме від 26,5 до 73,5 м. При цьому відповідно до Генплану Києва у центральному історичному ареалі, куди входить і Поділ, висота будівель має бути не вище 27 м. При цьому у виданні зазначили, що умовна висота – це висота від поверхні, де встановлюється пожежна техніка, до підлоги останнього поверху. Тобто, реальна висота будівлі буде ще більшою.

Як сказано в МУО, остаточно граничнодопустима висота цього бізнес-центру буде визначена проектною документацією.

Будівництво заплановано на трьох ділянках загальною площею 0,52 га. Функціональне призначення цієї землі – територія громадських будівель та споруд. Відповідно, житлове будівництво тут заборонене. Разом з тим, «Атіка» і «Феліксія» без успіху намагалися отримати згоду Київради на розробку проектів землеустроїв по відведенню вказаних 0,52 га під будівництво житлово-офісного комплексу.

Із вказаної ділянки «Атіка» 0,26 га отримала в оренду на 10 років у 2007 році – раніше там мала будуватися школа, поки землю не віддали під будівництво бізнес-центру. 26 грудня 2017 року договір оренди був поновлений.

МУО2