На Рівненщині на пільгові житлові кредити для молоді витратять 6 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На Рівненщині місцева влада та Держмолодьжитло продовжують здійснювати заходи, спрямовані на реалізацію програми забезпечення молоді житлом. Про це повідомив директор Рівненського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Василь Шевчук.

Як зауважив Василь Шевчук, у 2016 році в місцевих бюджетах Рівненщини на реалізацію програми пільгового довгострокового кредитування молоді для придбання житла передбачені кошти у сумі понад 6 млн. грн. Також можливе надання пільгових молодіжних кредитів і за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла.

«Програма забезпечення молоді житлом на Рівненщині є настільки затребуваною серед молодих сімей, що депутати міської ради Рівного у липні цього року прийняли рішення збільшити видатки з міського бюджету на її реалізацію на 3,96 млн. грн. Внаслідок цього у міському бюджеті Рівного на 2016 на пільгове молодіжне кредитування видатки збільшилися до рівня 5,86 млн. грн. У бюджеті Рівненської області на цю програму передбачено ще майже 180 тис. грн. Таким чином, на пільгові житлові кредити молодим сім’ям цього річ буде спрямовано понад 6 млн. грн. з місцевих бюджетів нашого краю», - сказав Василь Шевчук.