Адвокат незаконно заволоділа нерухомістю громадян на суму понад 10 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Співробітники прокуратури викрили незаконну діяльність адвоката, яка зі спільником за підробленими документами заволоділа двома об’єктами нерухомого майна, завдавши збитки фізичним особам на суму понад 10 млн гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«У 2016 році адвокат, змовившись з юристом одного з державних підприємств, замовила та використала у шахрайській схемі підроблені правовстановлюючі документи на приміщення магазину та квартиру, що розташовані у центрі міста Дніпро», - йдеться у повідомленні.

На підставі підроблених документів зловмисники відчужили ці об’єкти на користь підставної особи. У подальшому для легалізації одержаного в шахрайський спосіб майна магазин та квартира були передані в заставу за договором позики з подальшим стягненням через неповернення коштів.

«За наслідками досудового розслідування 25.07.2018 р. адвокату повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненому у особливо великих розмірах, використанні підроблених документів та легалізації доходів, одержаних злочинних шляхом. Її спільнику, окрім вищезазначених злочинів, додатково інкриміновано незаконні дії з арештованим майном та незаконне зберігання наркотиків», - зазначили в прокуратурі.

За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Міністерством юстиції України скасовано усі реєстраційні дії щодо вказаного майна. На сьогодні об’єкти нерухомості повернуто законним власникам.