Падіння цін на вторинному житловому ринку Києва триває

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyiv

У Києві триває здешевлення вторинного житла. Так, у червні 2018 року ціни на вторинному ринку столиці знизилися на 0,4%, а у липні – на 0,3%. Всього за останніх 12 місяців цінове падіння склало 6,8%.

Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром Компанії «Олімп Консалтинг».

За інформацією компанії, на вторинному ринку Києва середня вартість квадратного метру за підсумками липня цього року склала 984 $.

Найвищими ціни на житло, що було у використанні, залишаються у Печерському районі, де квадратний метр за останній місяць хоч і подешевшав одразу на 11$, наразі оцінюється у середньому  в 1677 $. Також високі ціни у Шевченківському районі - тут квадратний метр житла такого ж класу протягом місяця впав в ціні лише на 2$ і вийшов на рівень 1050 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. У Деснянському районі і без того дешеве вторинне житло знову втратило по 2$ на кожному кв. метрі і тепер коштує близько 777 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах падіння відбулося на рівні 1$, тож тепер тут б/в квартири оцінюються на рівні 852 $ та 858 $ за кв. м. відповідно.

Помітне падіння цін відбулося у Святошинському районі, що розташований на правобережній частині Києва. Протягом місяця тут вторинне житло подешевшало на 5$ за кв. м. і тепер коштує в середньому 844 $ за кв. метр.

У Солом’янському районі місячне падіння цін склало 1$ за кв. м., тож тепер тут б/в  квартири оцінюються у 904 $ за кв. м. У Подільському падіння було дещо більшим -3$, тому тепер тут квадратний метр б/в житла коштує 950 $.

У Голосіївському та Оболонському районах падіння зафіксоване на рівні 1$, таким чином тут старі квартири тепер коштують 959 $ та 973 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.