У Києві суд заарештував під житловим комплексом земельну ділянку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
38jemchujyna

Голосіївський районний суд заарештував земельну ділянку під житловим комплексом "Тридцать восьмая жемчужина" на вул. Жилянська, 68 в Києві.

Відповідну ухвалу за даними Єдиного державного реєстру судових рішень суд прийняв 3 серпня 2018 року.

Згідно з ухвалою, ТОВ "Кадорр-Київ Плюс", яке виступає забудовником житлового комплексу, звинувачується в порушенні земельного і містобудівного законодавства.

Як зазначили в суді, у 2010 році ТОВ "Сікс Старс Холдинг" орендувало ділянку на вул. Жилянській терміном на 10 років для будівництва офісної будівлі. Надалі "Кадорр-Київ Плюс" уклав з "Сікс Старс Холдинг" договір суборенди ділянки.

«Не зважаючи на відсутність дозволу Державної архітектурно-будівельної інспекції України на будівництво багатоповерхового житлового будинку, а також всупереч рішення до рішення Київської міської ради від 29.02.2010 № 60/3498 про передачу земельної ділянки на праві оренди ТОВ «СІКС СТАРС ХОЛДІНГ» для будівництва офісного будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення і підземним паркінгом строком на 10 років, на сьогоднішній день за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 68 фактично здійснюється будівництво багатоповерхового житлового будинку - ЖК «Тридцать восьмая жемчужина» та здійснюється реалізація квартир населенню», - йдеться в судовій ухвалі.

Також суд прийняв до уваги те, що Головне управління Держгеокадастру у Київській області виявило, що будівництво вказаного ЖК ведеться на площі 0,335 га, що свідчить про самовільне зайняття земельної ділянки орієнтовною площею 0,03 гектара.

Враховуючи наведене слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання столичної прокуратури про накладення арешту, підлягає задоволенню як обґрунтоване, з метою недопущення незаконного розпорядження майном, або настання інших наслідків, які можуть перешкоджати кримінальному провадженню.

Згідно з інформацією офіційного сайту інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group, яка заснована бізнесменом Аднаном Ківаном, ЖК «Тридцать восьмая жемчужина» розрахований на 356 апартаментів, площею від 38 кв.м. до 120 кв.м. Запланований термін здачі ЖК - III квартал 2019 року.

Як раніше повідомляло агенство УНІАН, у минулому році СБУ провело в Одесі обшуки в офісах бізнесмена-забудовника, власника компанії Kadorr, Аднана Ківана. Під час цих заходів, як зазначив Народний депутат Євген Дейдей, співробітники відомства задокументували фінансування сепаратизму та вилучили 20 млн гривень.