Харківське вторинне житло на роздоріжжі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kharkiv-vokzal

У Харкові на ринку вторинного житла після незначних літніх коливань ціни завмерли. Невеликі цінові коригування відбуваються лише в межах окремих районів міста. Такі дані оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр компанії «Олімп Консалтинг».

За даними компанії, після невеликого зростання на початку літа, у серпні середня вартість 1 кв. м. харківського вторинного житла знову знизилась до квітневого рівня та вже другий місяць поспіль складає близько 539 $.

Найдорожчим районом Харкова залишається Шевченківський. Тут ціна квадратного метра на вторинці хоч і втратила у вересні близько 2$, нині є найвищою у місті - 643 $.  Найдешевшим районом є Основянський. У цьому районі квадратний метр б/в житла навпаки подорожчав на 2$ за місяць, та вийшов на рівень 469 $ за кв. м.

У Новобаварському районі  житло, що було у використанні, наразі оцінюється у 502$ за кв. м, у Індустріальному – 504 $ за кв. м., Московському – 594 $ за кв. м., Слобідському – 528 $ за кв. м, а у Холодногорському – 533 $ за кв. м.

У Немишлянському та Київському районах вторинне житло коштує в середньому 524 $ та 558 $  за кв. м. відповідно.

Всього за останіх 12 місяців житло на вторинному ринку Харкова впало в ціні на 3,8%.

У компанії «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.