Вторинне житло Києва продовжує невпинно знецінюватись

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyiv-city-3

На ринку вторинного житла Києва ціни продовжують невпинне зниження. Зокрема, у жовтні 2018 року квадратний метр вторинного житла в столиці подешевшав на 0,2%. А всього за останніх 12 місяців безперервне цінове падіння склало 5,5%.

Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром Компанії «Олімп Консалтинг».

За інформацією компанії, на вторинному ринку Києва середня вартість квадратного метру за підсумками жовтня цього року склала 977 $.

Найвищими ціни на вторинне житло, залишаються у Печерському районі. Водночас, це єдиний район столиці, де квадратний метр б/в житла у жовтні втратив в ціні не 1-2$, як у решті районів, а одразу 10$.  Тож тепер тут квадратний метр оцінюється у середньому в 1646 $. Також високий рівень цін залишається у Шевченківському районі - тут квадратний метр старого житла вийшов на рівень 1042 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло коштує вже близько 772 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири оцінюються на рівні 849 $ та 855 $ за кв. м. відповідно.

На правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі – тут воно коштує в середньому 833 $ за кв. метр. Дещо вище житло котується у Солом’янському районі. Тут б/в квартири оцінюються у 901 $ за кв. м. У Подільському квадратний метр такого житла коштує 945 $.

Читайте також: Згода всіх жителів старих будинків на проведення реконструкції може стати не обов’язковою

У Голосіївському та Оболонському районах старі квартири коштують 956 $ та 969 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.