У Китаї заборонили продаж мікроквартир

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Shenzen

У китайському місті Шеньчжень на півдні країни почали продавати мікроквартири площею від 5,73 кв. м до 7,43 кв. м. Втім, місцева влада анулювала угоди через занадто маленьку площу житла. Про це повідомив РБК з посиланням на китайські ЗМІ, в числі яких Chuansong і Sina.

Значну частину шестиметрових квартир розкупили за півдня у неділю, 25 вересня: покупці платили за лоти по 880 тис. юанів, що еквівалентно 140 тис. юанів за 1 кв. м., з'ясувала газета South China Morning Post. Це більш ніж у два рази перевищило середні розцінки на житло в Шеньчжені: за даними місцевого відомства з міського планування та земель, у червні 2016 року вартість 1 кв. м житла в мегаполісі дорівнюла 61,8 тис. юанів, сказано в статті.

Після того як про продаж почали писати в соціальній мережі Weibo (китайський аналог Twitter) і в пресі, китайська влада анулювала всі проведені операції, пише Sina.

Після перевірки з'ясувалося, що викуплені тільки чотири об'єкти малої площі, стверджує South China Morning Post. Це житло порушує китайські норми, згідно з якими мінімальна площа квартир на території материкового Китаю, до якого належить Шеньчжень, не може бути меншою за 22 кв. м, йдеться в публікації. Винятки допускаються в Гонконзі.