Вторинне житло Дніпра дорожчає другий місяць

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Dnipro

У Дніпрі на вторинному житловому ринку ціни зростають вже другий місяць поспіль. Так, у вересні вони піднялись на 0,2%, а у жовтні – на 0,4%. Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром компанії «Олімп Консалтинг».

Середня ціна квадратного метра житла на вторинному ринку Дніпра за підсумками жовтня складає 507$.

Читайте також: Згода всіх жителів старих будинків на проведення реконструкції може стати не обов’язковою

За інформацією компанії, лише в Самарському районі, де б/в квартири і без того найдешевші у місті, у жовтні квадратний метр подешевшав ще на 1$ і тепер коштує приблизно 445$. У відносно дешевому районі, Новокодацькому кожний квадратний метр навпаки додав по 1$ і тепер оцінюється на рівні 472$. У іншому недорогому районі – Чечеловському, ціни піднялись на 2 $ на кожному квадратному метрі і вийшли на рівень 477$ за кв. метр.

Найдорожчим районом міста залишається Соборний, де на кінець жовтня 2018 року середня ціна житла, що було у використанні, зросла на 3$ за кв. метр і тепер складає 592 $ за кв. м.

Після легкого подорожчання в Амур-Нижньодніпровському районі б/в квартири коштують 481$ за кв. метр, а в Індустріальному - 489$ за кв. метр.

Також зросли ціни і у відносно дорогому Шевченківському районі, де квадратний метр б/в житла тепер коштує 521 $.

Найбільше подорожчання відбулося у Центральному районі, тут квадратний метр вторинного житла подорожчав одразу на 4$ і тепер коштує близько 581$.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.