Чеську нерухомість стали рідше купувати іноземці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
KarlovyVary

У Чехії спостерігається зниження інтересу до нерухомості з боку іноземних громадян. Про це повідомив SV Development з посиланням на CZ News.info.

На загальні дані по операціях за участю іноземців помітно вплинув спад інтересу з боку представників Росії. Оскільки саме росіяни вже традиційно є основними інвесторами з-за кордону.

Падіння курсу рубля сформувало не тільки зниження купівельної спроможності росіян, але і в багатьох випадках зробило укладення угоди просто невигідним.

При цьому фахівці відзначають, що попит з боку росіян впав лише в Карловарському краї, Брно та Пльзені. Нерухомість же в столиці купують все також активно.

У той же час відзначається деяке зростання числа іноземних покупців чеської нерухомості з Південної Кореї, В'єтнаму і Китаю. Але поки навіть всі разом взяті вони не можуть компенсувати падіння інтересу з боку росіян. Правда, експерти не схильні драматизувати, адже в країні фіксується високий попит серед самих жителів Чехії. Відбувається це завдяки рекордно низьким в країні відсотковими ставками по іпотечних кредитах.