На Луганщині поновили надання пільгових житлових кредитів молоді

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Severodoneck

У Луганській області після тривалої перерви поновлено пільгове житлове кредитування молоді. У місті Сєверодонецьк 28 вересня було надано пільговий кредит на придбання квартири сім’ї учасника антитерористичної операції. Про це повідомила прес-служба Держмолодьжитла.

Як зазначила директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва, органи державної та місцевої влади роблять багато зусиль для нормалізації ситуації в регіоні. Вона зауважила, що питання житлового забезпечення в області стоїть вкрай гостро. «Останні 2,5 роки через сумні та страшні події, зокрема, на Луганщині, житлові програми на кшталт, Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013-2017 роки та інші, формально не припиняли дію, але на практиці не функціонували. Втім, і Фонд «Держмолодьжитло», і органи місцевої влади не припиняли докладати зусиль для того, щоби громадяни почали отримувати підтримку для придбання житла. Як результат, 28 вересня надано перший за останні роки пільговий кредит для придбання житла молодій сім’ї захисника держави», - сказала Інеса Кірєєва.

Перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний прокоментував подію: «Вперше після початку війни на сході, видано пільговий молодіжний кредит учаснику АТО за рахунок коштів обласного бюджету Луганської області. Я впевнений що це лише початок плідної та довготривалої співпраці Фонду з Луганською місцевою владою. Навіть в такі не прості часи для країни, потрібно підтримувати молодь, особливо ту, яка захищає суверенітет держави», - наголосив Сергій Комнатний.