У Одесі на місяць заморозять всі будівельні роботи

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
luc

Будь-які форми незаконної бізнесової діяльності на території Одеської області, зокрема, незаконне будівництво, мають бути припинені. Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко під засідання в Одесі координаційної нарада за участі Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, першого заступника Голови Служби безпеки України Павла Демчини, Голови Національної поліції України Сергія Князєва та голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова.

Як повідомляє агентство ЛІГА, генпрокурор попросив владу міста зупинити на місяць будівельні роботи для перевірки документації забудовників.

"Я сьогодні попросив губернатора в рамках його повноважень і міністра внутрішніх справ провести зупинку всього будівництва, провести перевірки документів, причому почати це буквально через тиждень. Ми повинні за тиждень запропонувати алгоритм, і все будівельники повинні будуть показати свої документи. Почнемо з Одеси, а потім далі", - сказав він.

За його словами, у багатьох випадку насильство на вулицях пов'язано з незаконною діяльністю забудовників. "Чому навколо будівництва стільки напівкримінальної і кримінальної активності? Відповідь очевидна: більшість забудовників не має повного пакету документів і користується наближеністю до влади, щоб отримати шматок землі", - припустив Луценко.

Нагадаємо, в кінці листопада біля одеського будівельного майданчика на Гагарінському плато на місцевих жителів, які виступають проти будівництва накинулися невідомі. В інцидент втрутилася поліція.

Як стверджують в Нацполіції, правопорушники вступили з учасниками акції в бійку із застосуванням сльозогінного газу. В результаті конфлікту 4 людини були госпіталізовані, а 19 затримані.