На будівництво метро на Троєщину почали виділяти гроші

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
metro

Київський метрополітен оголосив тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування з будівництва метро на Троєщину. Про це повідомило видання «Столична нерухомість».

Про це стало відомо з оголошення електронної системи державних закупівель ProZorro. Очікувана вартість закупівлі становить 148,5 млн. гривень.

Підрядник повинен до кінця 2019 року завершити техніко-економічне обґрунтування будівництва метро, яке буде проходити по території Солом'янського, Шевченківського, Подільського, Дніпровського і Деснянського районів Києва і Подільського мостового переходу через річку Дніпро. Передбачається три стадії проектування: ТЕО (з виділенням черг і пускових комплексів), стадія затвердження, виготовлення робочої документації.

У техдокументації відзначається, що особливу увагу при проектуванні пересадочних вузлів потрібно приділити грунту навколо тунельної оправи, водоносних горизонтів і техстану конструкцій існуючої залізобетонної оправи тунелів, особливо Оболонсько-Теремківської лінії мілкого закладення.

У проекті договору сказано, що підрядник гарантує замовнику якість проектних рішень, які забезпечать експлуатацію споруд терміном не менше 250 років.