У Харкові на вторинному ринку дорожчає житло

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kharkiv-vokzal

На вторинному житловому ринку Харкова другий місяць поспіль ціни йдуть угору. Такі дані оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр компанії «Олімп Консалтинг».

За даними компанії, у листопаді, як і в жовтні, відбулося зростання цін на  0,37%. Таким чином, середня вартість 1 кв. м. харківського вторинного житла складає наразі близько 543 $.

Читайте також: У Харкові з міського бюджету спрямують 50 млн. грн. на доступне житло

Зростання цін на вживане житло, як місяць тому, зафіксовано практично в усіх районах міста за виключенням Індустріального – тут ціна квадратного метра впала на 1 $ і вийшла на рівень 501 $.

Найбільше подорожчаня у листопаді відбулося у Московському районі. Тут вартість квадратного метра б/в житла зросла на 4$ і вийшла на рівень 596 $.

Найдорожчим же районом Харкова залишається Шевченківський. Тут ціна квадратного метра на вторинці додала за місяць 2$ і нині оцінюється на найвищому у місті рівні - 648$.  Найдешевшим районом залишається Основянський. У цьому районі квадратний метр б/в житла також подорожчав на 2$, але залишився на найнижчому для міста рівні у 475$ за кв. м.

У Новобаварському районі  житло, що було у використанні, наразі оцінюється у 505$ за кв. м, у Слобідському – 532 $ за кв. м, а у Холодногорському – 537 $ за кв. м.

У Немишлянському та Київському районах вторинне житло коштує в середньому 526 $ та 563 $  за кв. м. відповідно.

Загалом житло на вторинному ринку Харкова наразі оцінюється на 0,5% нижче ніж рік тому.

У компанії «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.