У регіонів залишився місяць на початок відбору проектів для держфінансування у 2019 році

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DSC_2292

Згідно з новими змінами до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, області мають почати проведення відбору проектів на наступний плановий рік не пізніше 15 січня того ж року. Про це на Форумі місцевого самоврядування сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе

«Сьогодні дійсно є велика проблема щодо термінів подання проектів, які можуть фінансуватися з Держфонду регіонального розвитку. Вони надаються запізно і тому фінансування виділяється зазвичай лише наприкінці року. Тому ми внесли зміни в порядок підготовки та відбору проектів. Регіональний відбір має початися не пізніше 15 січня і краще починати цю важливу роботу вже зараз, а не після новорічних свят. Тому закликаю області не зволікати та прискорити відбір проектів для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році», - наголосив Лев Парцхаладзе.

Він також підкреслив важливість реалізації пріоритетних проектів у регіонах: створення сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості, центрів надання адмінпослуг (ЦНАП), створення Нового Освітнього Простору НОП у школах та дитячих садках. “Це найголовніші титульні реформи, які мають відбутися в регіонах для безпеки та комфорту їх жителів”, - додав заступник міністра.