У Львові на вторинному житловому ринку ціни після застою пішли угору

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Lviv2

У Львові на ринку вторинного житла ціни після незначних літніх коливань та періодичного завмирання ціни знову пішли угору.

Такі дані оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр компанії «Олімп Консалтинг».

Читайте також: У найбільших містах України вторинне житло оцінюється дешевше ніж рік тому

За даними компанії, після двомісячного застою на початку осіні, у листопаді відбулося невелике зростання на  0,13%. Таким чином, середня вартість 1 кв. м. львівського вторинного житла піднялася до рівня 788 $.

Зростання цін на вживане житло зафіксовано практично в усіх районах міста за виключенням Сихівського – тут ціна квадратного метра впала на 1$ і вийшла на рівень 723 $.

Найдорожчий район Львова – Галицький додав по 2$ на кожному квадратному метрі вторинного житла. Тож тепер тут середня ціна визначається на рівні 966 $ за кв. м. Найдешевший - Шевченківський, де ціни на житло такого класу подорожчали у листопаді на 1$ за кв. м і вийшли на рівень 717 $ за кв. м.

У решті районів житло, що було у використанні, також додало у вартості по 1$ за кожний кв. метр. Тож тепер у Личаківському районі воно оцінюється у 798$ за кв. м, у Залізничному – 760 $ за кв. м., а у Франківському – 764 $ за кв. м.

У компанії «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.