На Херсонщині молоді додатково видадуть ще пів мільйони гривень пільгових кредитів на житло

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kherson

На Херсонщині обласна у вересні прийняла рішення про додаткове спрямування з обласного бюджету 0,5 млн. грн. на пільгове житлове кредитування молодих сімей.

Як зазначив директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитло Юрій Волкович, на початку цього року в обласному бюджеті на реалізацію програми пільгового молодіжного кредитування було передбачено 1,59 млн. грн. Втім, вже у березні рішенням обласної ради обсяги фінансування було збільшено до рівня 1,79 млн. грн. Але на цьому місцева влада Херсонщини не зупинилась і у вересні обласна рада виділила додатково ще 0,5 млн. грн. Таким чином, обсяги фінансування з обласного бюджету програми надання пільгових кредитів молоді збільшено до рівня 2,29 млн. грн.

В цілому, цьогоріч на Херсонщині на реалізацію місцевих програм молодіжного житлового кредитування у херсонському обласному та херсонському міському бюджетах передбачено майже 3,0 млн. грн.

З початку року надано пільгові кредити на будівництво житла у місті Херсоні 6 молодим родинам, серед яких 3 сім’ї учасників АТО.