ТРЦ Respublika виставляють на черговий аукціон

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Respublika2

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призначив на 14 січня 2019 року черговий аукціон з продажу прав вимоги за двома кредитами ліквідованого банку "Надра", в заставі за якими знаходиться недобудований столичний торгово-розважальний центр Respublika. Про це повідомили в прес-службі Фонду гарантування.

ТРЦ Respublika, який розташовано у Києві на вул. Велика Кільцева, 1, 1а, 1в, мав стати одним із найбільших в Україні. Також у заставі банку – іпотека трьох земельних ділянок загальною площею 15,72 га та майнові права за попередніми договорами оренди торгівельних площ у ТРЦ.

Стартова ціна лота складе 2,59 млрд. грн. Розмір гарантійного внеску - 5%, крок аукціону - 1% початкової ціни лота.

У Фонді гарантування нагадали, що торги, заплановані на 13 грудня 2018 р. у системі ProZorro.Продажі, було скасовано Фондом з огляду на рішення НБУ. Оскільки названі вище активи перебувають у заставі Нацбанку, саме він як забезпечений кредитор погоджує спосіб та місце їх реалізації.

Востаннє права вимоги за цими кредитами виставлялися без можливості зниження ціни продажу за 1,1 млрд грн у травні 2018 року, відповідно до погоджених НБУ умов продажу. Тоді аукціон не відбувся у зв’язку з відсутністю учасників торгів.