Мінрегіон затвердив показники опосередкованої вартості будівництва житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України затвердило показники опосередкованої вартості будівництва житла в різних регіонах України, розраховані станом на 1 жовтня 2018 року.

Згідно з наказом міністерства в середньому по Україні опосередкована вартість будівництва житла дорівнює 11 849 грн за кв. метр.

Читайте також: Оприлюднено перелік будівельних об’єктів Києва, якими зацікавилася СБУ

Найдорожче вартість спорудження квадратного метру загальної площі квартири оцінюється у Києві (13 849 грн з урахуванням ПДВ), а також Харківській області (12 454 грн з урахуванням ПДВ) і Донецькій (12 446 грн з урахуванням ПДВ).

Найдешевше спорудження квадратного метру загальної площі житла оцінюється у Кіровоградській області (10 071 грн з урахуванням ПДВ), Житомирської (10 416 грн з урахуванням ПДВ), Полтавської (10536 грн з урахуванням ПДВ) і Івано-Франківській (10 655 грн з урахуванням ПДВ) областях.

В решті областей спорудження квадратного метру житла коштує наступним чином:

oposeredkovana

Довідково: показники опосередкованої вартості будівництва житла застосовуються:

- при визначенні обсягів держінвестицій, що спрямовуються на будівництво житла для громадян, які потребують поліпшення житлових умов і державної підтримки відповідно до законодавчих актів України;

- при визначенні розміру пайової участі держінвестицій в спорудженні житла для таких громадян;

- при визначенні розміру пільгових кредитів для окремих категорій громадян із зазначеною метою.