Уряд збільшив статутний капітал ДІУ на 1,6 млрд грн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DIU

Урядом внесено зміни до Статуту Державної іпотечної установи. Зокрема, збільшено статутний капітал установи до 2,355 млрд грн.

Як зазначили у прес-службі Кабміну, Рішення прийнято з метою придбання квартир для забезпечення житлом поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, учасників антитерористичної операції, які потребують поліпшення житлових умов на умовах фінансового лізингу.

Голова правління ДІУ Андрій Камуз зазначив, що реалізація таких напрямів, як виконання зобов’язань перед захисниками - це пріоритетні кроки, адже створення комфортних побутових умов для службовців, які щоденно ризикують своїм здоров’ям, а й інколи найдорожчим – життям є надважливим завданням держави.

Довідково: Державна іпотечна установа створена постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2004 року №1330. Засновником ДІУ виступила держава в особі Уряду.

Основною метою діяльності Установи є рефінансування іпотечних кредиторів (банків і небанківських фінансових установ, які провадять діяльність з надання забезпечених іпотекою кредитів), у тому числі за рахунок коштів, що надійшли від розміщення цінних паперів.

Предметом діяльності є, зокрема, фінансовий лізинг стосовно об’єктів житлової нерухомості відповідно до законодавства.