В Ірпені затвердили оновлений генплан міста

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Irpin-genplan

Депутати Ірпінської міської ради на черговій сесії затвердили оновлений генеральний план міста. Основні напрямки прийнятих змін - порятунок зелених зон і створення нових парків та рекреаційних територій, відведення ділянок для будівництва нових шкіл і дитсадків, збереження приватного сектора, винесення багатоповерхової забудови за межі центральної частини міста тощо.

Як повідомляє прес-служба Ірпінської міськради, оновлений генплан передбачає зміну цільового призначення п'яти великих ділянок загальною площею близько 40 га з багатоповерхової забудови на створення паркових зон. Це, зокрема, території при в'їзді в Ірпінь з боку Романівки, ділянки, відомі як "парк Стельмаха" і "заповідник Мужеловскій", і зелена зона в районі вулиці Котляревського і Чехова.

В результаті переговорів з власниками розподіленої раніше землі нинішньої міської влади вдалося домовитися про виділення ділянок для будівництва 6 комунальних шкіл і 14 дошкільних установ, що відображено в новій версії генплану.

Окремо наголошується, що приватному житловому сектору наступ багатоповерхівок не загрожує. Відповідна заборона закріплена в оновленому генеральному плані. Також міська влада докладає зусиль, щоб заплавні землі річки Ірпінь використовувалися тільки з рекреаційною метою. Зокрема, новим генпланом передбачено продовження новозбудованої набережної як в напрямку Романівки, так і в бік Гостомельського шосе. Таким чином, набережна з відповідною інфраструктурою стане однією з головних туристичних визначних пам'яток Ірпеня.