У Києві вперше інвестори самостійно добудовали довгобуд

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
2

У Києві багатоквартирний будинок на вулиці Богдана Хмельницького, 58-А добудували інвестори об'єкту без участі забудовника. Скандально-відома будівельна компанія «Консоль» кинула, так і не завершивши будівництво, але співвласники зуміли викупити будівлю з іпотеки, провести всі комунікації і вже завершують ремонт. Про це повідомив Інформаційно-аналітичний портал «Столична нерухомість».

Будівництво було припинено в 2008 році, але інвесторам вдалося об'єднатися і домогтися рішення суду про виведення будівлі з іпотеки, тому що всі квартири були заздалегідь продані, а будувався будинок в кредит.

«Це перший і поки єдиний випадок, коли забудовник продав всі 100% площ, і власники самостійно добудували будинок. На сьогоднішній день вже проведено воду, електрику, опалення, каналізацію, де її не було. Все це вже є, власники можуть приступити до внутрішнього оздоблення квартир. Включать лічильники і комунальні послуги тоді, коли самі мешканці будуть готові», – говорить керівник ОСББ Віктор Щербаков.

Всі розпочаті забудовником роботи, які обійдуться в цілому в 35 млн. грн., власники проводять за свої гроші. Суму вони розподіляють пропорційно площі квартир. При цьому є інвестори, які не хочуть платити гроші за ремонт будинку, з такими власниками квартир ОСББ судиться.