В об'єктах будівельних компаній Войцеховського постраждало близько 15 тисяч чоловік

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Voicehovsky-1У будинках будівельних компаній, пов'язаних зі скандально відомим забудовником Анатолієм Войцеховським, постраждало близько 15 000 чоловік. Про це в інтерв'ю Інформаційному агентству ЛIГАБiзнесIнформ заявив головний архітектор міста Києва, директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Свистунов.

За словами Олександра Свистунова, будівельні майданчики підприємств, пов'язаних з Анатолієм Войцеховским - це великий біль для міста. «До керівництва столиці звертаються покупці квартир в проблемних будинках, які живуть в селах, в підвалах і очікують, що їх будинок введуть в експлуатацію. Вони просять нас вирішити цю проблему. Тільки в будинках будівельних компаній, пов'язаних з Войцеховським, постраждало близько 15 000 чоловік», - зазначив Олександр Свистунов.

За словами головного київського архітектора, зараз оперативно розробляється Дорожня карта щодо вирішення цієї проблеми.
«Місто не просто не залишилося осторонь, а бере активну участь у вирішенні проблеми і постійно знаходиться в контакті з потерпілими людьми. На сьогоднішній день у покупців немає іншого вибору, крім як створювати Товариство співвласників багатоквартирних будинків і самим дофінансовувати будівництво. Це складний шлях, оскільки є об'єкти, які навіть не підключені до опалення», - сказав директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 15 липня повідомила про затримання керівника групи будівельних компаній,  відомої як "Укогруп", Анатолія Войцеховського за підозрою в організації та керівництві організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн.

Пізніше, як стало відомо, за Анатолія Войцеховського було внесено заставу.