Кабмін спростив затвердження проектів будівництва вартістю понад 400 млн грн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
18.08.10

На засіданні Уряду 23 січня 2019 року було схвалено проект постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи», якою скасовується затвердження (схвалення) Кабінетом Міністрів України проектів будівництва вартістю від 400 млн. грн, які реалізуються із залученням коштів державного та місцевих бюджетів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

“Уряд зробив ще один крок для розвитку будівельної галузі та своїм рішенням спростив процедуру затвердження проектів будівництва. А саме, скасував необхідність затвердження Урядом проектів будівництва вартістю від 400 млн грн, для реалізації яких залучаються бюджетні кошти, а також кошти кредитів, наданих під державні гарантії. Це дозволить суттєво зменшити час на затвердження проектної документації та в цілому сприятиме залученню нових інвестицій у галузь”, - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з постановою також передбачено, що затвердження (схвалення) проектів будівництва об’єктів загальною кошторисною вартістю 120 млн. грн. і більше, що реалізуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, має здійснюватися виконавчими органами сільських, селищних, міських рад за погодженням протягом 5 робочих днів з обласною держадміністрацією.

Щодо проектів будівництва об’єктів, які реалізуються за рахунок власних коштів державних і комунальних підприємств, вони, незалежно від їх вартості, затверджуються цими організаціями за погодженням із органами виконавчої влади або самоврядування, до сфери діяльності яких вони належать.

Відтак час на затвердження проектної документації може зменшитися від 3-6 місяців до 1 місяця, що дозволить створити більш сприятливі умови для залучення коштів міжнародних фінансових установ на розбудову інфраструктури та реалізовувати більшу кількість важливих для людей проектів.

Проект постанови був розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.