Компанія Microsoft витратить $500 млн на будівництво доступного житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
microsoft

Компанія Microsoft оголосила, що планує витратити $500 млн на будівництво доступного житла у передмістях Сіетлу для працівників із низьким та середнім достатком. Про це повідомило видання The Seattle Times.

Як зазначив президент корпорації Бред Сміт, значна частина коштів буде спрямована на розширення можливості придбання житла для працівників, які «навчають наших дітей в школах, гасять пожежі та надають нам допомогу у лікарнях». При цьому він зауважив, що більшість нових будинків та квартир у регіоні призначена для більш заможних орендаторів.

Офіційні представники Microsoft вважають, що поки зарано говорити, скільки саме доступного житла вдасться збудувати на $500 млн. Втім, компанія розраховує на те, що мова йтиме про «десятки тисяч» одиниць житлових приміщень.

У компанії зазначають, що виділена сума стала найбільшим перерахуванням коштів на подібні цілі за останні 44 роки.

Ця ініціатива виникла у зв’язку з тим, що Microsoft та інші технологічні гіганти, які працюють в Сіетлі, викликали в ньому економічний бум. Внаслідок цього, у регіоні виник дефіцит доступного житла.

Ініціатива Microsoft  була позитивно сприйнята серед керівників муніципалітетів регіону, які сподіваються, що й інші компанії активізують свою діяльність у цьому напрямку та збільшать обсяги будівництва житла.