Висотна забудова підбирається до столичного парку «Феофанія»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
feof

Департамент містобудування та архітектури Київської міської держадмністраціі надав ТОВ Агрокомбінат "Хотівський" містобудівні умови і обмеження для проектування житлового комплексу на вулиці Заболотного в Голосіївському районі Києва.

Про це повідомило видання Киеввласть, посилаючись на наказ №1379 від 26 грудня 2018 року Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Згідно з документом, сільськогосподарському ТОВ Агрокомбінат "Хотівський" надані містобудівні умови і обмеження для проектування житлового комплексу з об'єктами соціального та громадського призначення (кадастровий номер 8000000000: 79: 107: 0002). Площа ділянки становить 16 га.

При проектуванні будинків забудовник повинен врахувати, що ця земельна ділянка підпадає в зсувонебезпечну зону, в межі історичного ареалу Києва, а також межує з парком-пам'яткою "Феофанія".

Згідно з Генпланом Києва і проектом планування його приміської зони на період до 2020 року, функціональне призначення цієї земділянки - середньо- і малоповерхова забудова. Умовна висота становить 30 метрів, але остаточна висотність буде визначена проектною документацією.

Ділянка потрапляє в межі історичного ареалу Києва, а також в першу охоронну зону навколо території парку-пам'ятника садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Феофанія", тому смуга шириною 5 м повинна дістатися без будь-якої житлової або адміністративної забудови.

Також ділянку потрапляє в зону обмеженого користування території від аеропортів, а також в зсувонебезпечних територіях, що також необхідно врахувати забудовнику.