В Україні можуть дозволити проектувати кухні-ніші

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1

У проекті нового ДБН В.2.2-Х:201Х “Житлові будинки. Основні положення” пропонується дозволити у квартирах з 2-ма та більше кімнатами проектувати кухні, невідокремлені від інших приміщень стінами – так звані, кухні-ніші. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

“Хочемо прибрати ще одну застарілу норму в ДБН - проектувати квартири лише з традиційним покімнатним плануванням, запровадивши можливість використовувати сучасні планувальні рішення, зокрема, проектувати кухні-ніші. Сьогодні це дозволено робити лише в однокімнатних квартирах. Ми пропонуємо впровадити можливість такого проектування і для квартир більших габаритів – двокімнатних, трикімнатних і так далі”, - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, це дозволить ефективніше організовувати житловий простір та сприятиме створенню більш комфортних умов проживання.

Відтак, згідно із запропонованими змінами, допускається передбачати кухню-нішу, якщо вона буде обладнана електричною плитою та механічною витяжною вентиляцією.

Проект нового ДБН розробляється ПАТ “КиївЗНДІЕП”.