У громадських закладах можуть збільшити пропорції жіночих туалетів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
wc

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розглядає доцільність внесення змін у державні будівельні норми для збільшення кількості жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Постійні черги у жіночі туалети в громадських місцях - банальна проблема, яка знайома всім. Будь-де – на вокзалі, в кафе чи театрі, який би масовий захід не проходив, ці черги завжди є. Тому наразі надійшла пропозиція проаналізувати міжнародний досвід та внести зміни у ДБН щодо можливого збільшення пропорції жіночих туалетів у громадських закладах. Мінімум у 2 рази, щоб збільшити їх пропускну здатність», - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Дослідження показують, що жінкам для відвідування санітарних кімнат потрібно на 50% більше часу, ніж чоловікам, тому в громадських місцях пропускна здатність жіночих туалетів значно нижча, ніж чоловічих.

Нагадаємо, що Мінрегіон пропонує ввести обов’язкову норму щодо проектування громадських туалетів для відвідувачів у великих супермаркетах, гіпермаркетах та інших продовольчих магазинах. Відповідні зміни містяться у змінах до ДБН В.2.2-23:2009 «Будинки і споруди. Підприємства торгівлі», які вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.